Zaalhockey


Wanneer de winterstop begint, kunnen hockeyspelers vanaf de 6-tallen verder hockeyen in de zaal. Zaalhockey wordt gespeeld in de maanden december, januari en februari en is een andere tak van sport dan veldhockey. Zo wordt er met een speciale zaalhockeystick gespeeld en wordt het speelveld afgebakend met zaalhockey-balken. De belangrijkste verschillen tussen veld- en zaalhockey zijn hier te vinden.

Bij BH&BC Breda is er zaalhockey mogelijk voor de top- en breedtelijn. Vanaf de 6-tallen (E-jeugd) kan voor het eerst kennis gemaakt worden met zaalhockey.

In verband met de zeer beperkte beschikbaarheid van zaalruimte in Breda is het ieder jaar weer een grote puzzel om zaalhockeytrainingen en wedstrijden in te plannen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte schrijft Breda een aantal teams in voor de KNHB zaalcompetitie. Over het algemeen zijn dit de topteams van de jeugd O12-O18, de O-10 teams en Dames 1 en Heren 1. 

Breedteteams van de jeugd kunnen sinds enkele jaren kiezen voor zaalhockey (afhankelijk van de beschikbaarheid van zaalruimte) of regionale midwintercompetitie buiten op het veld. O-9 teams spelen geen officiƫle wedstrijden in de zaal maar kunnen zich inschrijven voor een aantal zaaltrainingen.